Πώς να αντιμετωπίσετε την ψωρίαση στο σώμα;

Δεδομένου ότι η ασθένεια ψωρίαση εξακολουθεί να θεωρείται ανίατη, όλοι οι ειδικοί αναζητούν τις βέλτιστες προσεγγίσεις για να ηρεμήσουν την ερεθιστική κατάσταση της παθολογίας, τουλάχιστον για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για αυτό χρησιμοποιούνται ήδη μέσα όπως επεμβάσεις και όχι μόνο δισκία, ενέσεις ή αλοιφές. Προκειμένου να προσδιορίσετε την πιο αποτελεσματική θεραπεία για την ψωρίαση για όλους τους ασθενείς ταυτόχρονα, πρέπει να πραγματοποιήσετε αρκετές μελέτες. Επομένως, οι γιατροί επιλέγουν κάθε ασθενή ξεχωριστά για θεραπεία ψωρίασης προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι παρενέργειες και να επιτευχθεί ένα σταθερό θετικό αποτέλεσμα.

Ο γιατρός συνταγογραφεί φάρμακα για την ψωρίαση

Εν συντομία για την ασθένεια

Η ψωριασική νόσος ("ψωρίαση", "φολιδωτό λειχήνα") είναι μια φλεγμονώδης, μη μολυσματική ασθένεια με χαρακτηριστικά σημεία και χαρακτηριστικά - κακώς ανεκτή και συγκρατημένη φαγούρα, αίσθημα καύσου στο δέρμα, οίδημα με σχηματισμό βλατίδων ή έντονη ανάπτυξη κόκκινων πλακών με εξόγκωση ή θειούχο πλάκα. Τόσο τα μικρά παιδιά όσο και οι ενήλικες εκτίθενται σε τέτοιες κακοτυχίες - τα ηλικιακά χαρακτηριστικά δεν παίζουν κανένα ρόλο εδώ. Η αναζήτηση των αιτιών και η εξάλειψή τους βρίσκονται πλέον σε φάση μελέτης, ανάλυσης και πειραματισμού. Επομένως, η εφαρμογή μιας ή άλλης μεθόδου για την εξουδετέρωση της ψωρίασης στο σώμα θα είναι πάντα περίπλοκη.

Περαιτέρω πληροφορίες.Όταν επιλέγουν μια μέθοδο θεραπείας ή φαρμακευτικής αγωγής, καθοδηγούνται επίσης πάντα από τις προτιμήσεις του ασθενούς, πώς είναι πιο βολικό γι 'αυτόν να παρακολουθήσει το μάθημα - με από του στόματος κατάποση, εξωτερική εφαρμογή ή συνδυασμό μεθόδων.

Πώς να αντιμετωπίσετε την ψωρίαση στο σώμα - αλοιφές και φάρμακα;

Η επιλογή των κατάλληλων εργαλείων που βοηθούν πραγματικά τον ασθενή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από μια σειρά από διαφορετικά χαρακτηριστικά και περιστάσεις.

Οι γιατροί θα αναζητήσουν πρώτα την πιο αποτελεσματική θεραπεία, εστιάζοντας στα ακόλουθα σημεία:

 • γενική κατάσταση και ευημερία του ασθενούς.
 • τη διάρκεια της ασθένειας·
 • τις ποικιλίες του?
 • ποια είναι η μορφή της πορείας της παθολογίας;
 • καταχωρημένες (ή μη καταχωρημένες) παροξύνσεις.
 • που υπάρχουν συνοδευτικές αποκλίσεις από τον κανόνα υγείας·
 • την ηλικία του ασθενούς·
 • η παρουσία ασθένειας μεταξύ των συγγενών του.
 • μεμονωμένα χαρακτηριστικά, δείκτες και παραμέτρους του σώματος.
Αλοιφή για τη θεραπεία της ψωρίασης

Πάνω από όλα, ειδικοί από τον χώρο της συμβατικής ιατρικής αναγνωρίζουν ακριβώς τη σύνθετη προσέγγιση στη θεραπεία αυτής της νόσου. Μπορούν να εφαρμοστούν όλα όσα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν ήδη βοηθήσει ή βοηθήσουν όσους έχουν γίνει πολύ καλύτεροι και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αξίζει να επισημανθούν οι πιο βασικές αποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας της ψωρίασης, της ψωριασικής δερματίτιδας, οι οποίες αποτελούνται από μια ολόκληρη σειρά χειρισμών και φαρμάκων.

Έτσι, ο γιατρός συνταγογραφεί αλοιφές, φάρμακα ή διαδικασίες από τον ακόλουθο κύριο κατάλογο μεθόδων:

 1. Κρέμες - τις περισσότερες φορές ανήκουν στην ομάδα των πιο αποτελεσματικών μέσων που εφαρμόζονται εύκολα. Από αυτά, τα πιο δημοφιλή είναι:
  • σχεδόν όλες οι επιλογές όπου η βιταμίνη D περιλαμβάνεται στη σύνθεση.
  • γλυκοκορτικοστεροειδή.
 2. Οι αλοιφές - είναι ορμονικές και μη ορμονικές. Οι πρώτες επιλογές αντιμετωπίζουν την εργασία πιο γρήγορα, αλλά επηρεάζουν το ανθρώπινο ορμονικό υπόβαθρο. Τα τελευταία είναι ορμονικά λιγότερο ασφαλή, αλλά δρουν πιο αργά.
 3. Οι ουσίες τζελ - ανακουφίζουν καλά τη φλεγμονή, αφαιρούν τις τοξίνες, μπορούν να είναι τόσο ειδικές όσο και καθολικές.
 4. Θεραπευτικά αερολύματα, σπρέι - εμποδίζουν εντυπωσιακά την εμφάνιση νέων εστιών και επίσης χρησιμεύουν ως εξαιρετική πρόληψη κατά την περίοδο της ύφεσης. Τα πιο σημαντικά είναι τα εξής:
  • με ψευδάργυρο πυριθειόνη?
  • Κινεζικό αντισηπτικό (μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε μέρα).
 5. Τα καλλυντικά, επουλωτικά, αιθέρια και ακόμη και βρώσιμα έλαια μαλακώνουν το δέρμα, χρησιμεύουν ως καλό αντιοξειδωτικό και μερικά από αυτά είναι έτοιμα να επουλώσουν γρήγορα τις πληγές (ιδίως το έλαιο ιπποφαούς).
 6. Ομοιοπαθητική κατεύθυνση - ανατίθεται πάντα μεμονωμένα.
 7. Εξειδικευμένα προϊόντα προσωπικής περιποίησης - σαμπουάν, σαπούνια, γάλατα, λοσιόν.
 8. Βοτανοθεραπεία - μπορεί να είναι όχι μόνο βάμματα για κατανάλωση ή τρίψιμο, λοσιόν, εφαρμογές, αλλά και λουτρά, χρήση εκχυλισμάτων βοτάνων σε σάουνες, λουτρά, όταν το δέρμα είναι πιο απαλό και ενυδατωμένο.
 9. Κινεζική ιατρική.
 10. Χάπια, ενέσεις - χρησιμοποιούνται πολλές επιλογές και συνταγογραφούνται αυστηρά από ειδικό.

Ειδοποίηση!Κανένα από τα προσφερόμενα φάρμακα για την ψωρίαση δεν είναι ακόμη σε θέση να θεραπεύσει πλήρως την ασθένεια και για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Παρασκευάσματα για ψωρίαση στο σώμα για διαφορετικές περιπτώσεις

Μπορείτε επίσης να καθορίσετε ξεχωριστά τι είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα φάρμακο για την ψωρίαση στο σώμα, στα διάφορα μέρη του. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να βάλετε κρέμα στον εαυτό σας - αυτό είναι γεγονός! Τότε θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με τα μέσα που συνταγογραφεί ο γιατρός και να σταματήσετε στα πιο βέλτιστα. Υπάρχουν ειδικές προσεγγίσεις θεραπείας για τα πόδια ή τα χέρια.

Πώς να απαλλαγείτε από την ασθένεια στο κεφάλι;

Τα τζελ είναι εξαιρετικά για τα καταπραϋντικά και δροσιστικά τους αποτελέσματα στο υπερθερμασμένο επώδυνο δέρμα. Αλλά πιο συχνά χρησιμοποιούν μια απλή και οικεία μέθοδο - πλύνετε τα μαλλιά σας με ένα ειδικό σαμπουάν.

Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να αγοράσετε τέτοια σαμπουάν:

 • Πίσσα;
 • καλλυντικά με θεραπευτικές ιδιότητες.
 • αντιμυκητιακά?
 • βρεφικά σαμπουάν.

Πώς αντιμετωπίζετε τον ερεθισμό στα χέρια σας;

Για τη θεραπεία των νυχιών, ο γιατρός θα συνταγογραφεί πάντα ένα τζελ, μαζί με άλλα φάρμακα - η δράση του έγκειται στο γεγονός ότι μπορεί να εξαλείψει απαλά τη φλεγμονώδη διαδικασία. Τα αιθέρια ή φαρμακευτικά έλαια επουλώνουν τέλεια τις πληγές και μαλακώνουν και καθαρίζουν το δέρμα.

Δώστε προσοχή στις ακόλουθες επιλογές:

 • απόσπασμα από τη σειρά?
 • λάδι σελαντίνης?
 • για την επούλωση πληγών - ιπποφαές, πλατανό, τεϊόδεντρο, κύμινο (μαύρο) και άλλα.

Συχνά δουλεύουμε με τα χέρια μας, κάνουμε κάτι, οπότε τις περισσότερες φορές είναι εκτεθειμένοι στο εξωτερικό περιβάλλον. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για την ψωρίαση στα χέρια είναι οι αλοιφές, τα τζελ και οι κρέμες σε συνδυασμό με έλαια, παίρνοντας ενδιάμεσα μια ειδική ουσία. Όχι μόνο αυτά τα φάρμακα για την ψωρίαση μπορούν να καταπραΰνουν το δέρμα στα χέρια ή τις αρθρώσεις σας, αλλά και τα λουτρά με κερί. Για αυτό, τώρα έχουν κυκλοφορήσει ακόμη και ειδικές συσκευές με ιατρικό κερί, στις οποίες τα χέρια θερμαίνονται σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία (μέχρι 50-60 ° C).

Υπάρχει θεραπεία για την ψωρίαση στα πόδια;

Τα τζελ είναι εξαιρετικά για την ανακούφιση από την ψωρίαση στα πόδια, όχι μόνο για δερματικές βλάβες, αλλά και για προσβεβλημένες αρθρώσεις. Επιπλέον, η θεραπεία της ψωρίασης στα πόδια ή στα γόνατα είναι πολύ πιο ήπια εάν χρησιμοποιείτε τους ακόλουθους τύπους λαδιών:

 • καρότα?
 • δέντρο τσαγιού;
 • Γιασεμί;
 • περγαμότο;
 • Λεβάντα;
 • ρίγανη και άλλα.

Για αναφορά.Μην ξεχνάτε ότι η χρήση διαφόρων ελαίων, ιδιαίτερα αιθέριων ελαίων, μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες. Επομένως, δοκιμάστε κάθε λάδι σε ξεχωριστή περιοχή του δέρματος πριν από τη χρήση.

Αποτελεσματική θεραπεία της ψωρίασης - 2 ριζικές προσεγγίσεις

Οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες στην ιατρική περιλαμβάνουν διάφορες επιλογές για μια ριζική προσέγγιση για τη θεραπεία του ψωριασικού ερεθισμού με διαρκές αποτέλεσμα. Οι γιατροί σημειώνουν μια τέτοια αποτελεσματική θεραπεία - τη λειτουργία της βαλβίδας του λεπτού εντέρου, η οποία μπορεί να λύσει προβλήματα με καλά αποτελέσματα για αρκετά χρόνια. Η δεύτερη προσέγγιση περιγράφεται παρακάτω.

Χειρουργική βαλβίδας λεπτού εντέρου για ψωρίαση

χειρουργική επέμβαση

Ακόμη και όταν το ζήτημα της επίλυσης του προβλήματος στη ρίζα είναι ώριμο, μπορείτε γρήγορα να μπείτε μέσα στον ασθενή. Μία από τις περιοχές που προκαλούν ασθένειες όπου το επίκεντρο των βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες γίνεται πιο φλεγμονές είναι το έντερο. Και όπου υπάρχουν πολλά επιβλαβή βακτήρια, υπάρχουν και πολλές τοξίνες που επηρεάζουν την ανάπτυξη της νόσου. Καθαρίζοντας ή επηρεάζοντας θετικά τα έντερα, μπορεί να αποφευχθεί μεγάλη συσσώρευση παθογόνου μικροχλωρίδας. Μια τόσο αποτελεσματική αντιμετώπιση της ψωρίασης μέσω της χειρουργικής επέμβασης δεν έχει μόνο τον δημιουργό της, αλλά και τη δική της προσέγγιση και αρχή.

Ο διάσημος χειρουργός - ο δημιουργός της τεχνικής - πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα όταν άρχισε να κάνει τις επεμβάσεις του σε ασθενείς με ψωρίαση. Η αρχή της προσέγγισης είναι η εξής: εάν καθαρίσετε τα έντερα και στη συνέχεια χειρουργήσετε το λεπτό έντερο στην περιοχή της βαλβίδας του, επαναφέρετε τη βαλβίδα, τα έντερα εκτελούν πιο ενεργά τις λειτουργίες καθαρισμού του σώματος. Προβλήματα όπως η ανεπάρκεια του λεπτού εντέρου ή η δυσλειτουργία της βαλβίδας συχνά παραβλέπονται. Ενώ αυτή μπορεί να είναι η κύρια αιτία του προβλήματος. Ανεξάρτητα από το πόσο καθαρίζετε το παχύ έντερο σας, εάν η βαλβίδα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, όλα είναι μάταια.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, αυτή η μέθοδος, μαζί με άλλες προσεγγίσεις, κατατάσσεται πλέον στη δεύτερη θέση πίσω από τα ισχυρότερα φάρμακα με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Δεν χρειάζεται να μεταμοσχεύσετε το δέρμα κανενός πουθενά, ούτε να κάνετε πλάκες στο τριχωτό της κεφαλής! Το θεραπευτικό αποτέλεσμα μετά την επέμβαση εμφανίζεται εντός 2-3 μηνών (σε σπάνιες περιπτώσεις μετά από 4 μήνες). Το σώμα αποκαθίσταται και ο ασθενής μπορεί να αναρρώσει πλήρως για μια περίοδο 4-5 ετών. Εάν συνεχίσει να ακολουθεί αυστηρούς κανόνες σχετικά με τη διατροφή του, τον ενεργό τρόπο ζωής και άλλες προληπτικές συστάσεις από τους γιατρούς, ο χρόνος ανάρρωσης μπορεί να είναι έως και 7 χρόνια ή περισσότερο.

Για αναφορά. Ένα τέτοιο σχέδιο λειτουργίας εκτελείται συχνότερα σήμερα στη Γερμανία και το Ισραήλ από κορυφαίους ειδικούς από γνωστές κλινικές.

UV ακτινοβολία

Μια άλλη μέθοδος, που μπορεί να θεωρηθεί ριζική, είναι η έκθεση του ασθενούς σε υπεριώδη ακτινοβολία δέσμης στενής ζώνης (311 nm). Οι ιατροί αποκαλούν αυτή τη μέθοδο "φωτοθεραπεία". Για τη διαδικασία χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή - λάμπες για θεραπεία στενής ζώνης. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά (μερικές φορές και λιγότερο). Ωστόσο, συνιστάται η διεξαγωγή περίπου δώδεκα τέτοιων συνεδριών για να γίνει αισθητό το αποτέλεσμα είναι ήδη ορατό. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες παρενέργειες στους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία. Το αποτέλεσμα είναι μια σταθερή περίοδος ύφεσης. Τώρα τέτοιοι λαμπτήρες εμφανίζονται όλο και περισσότερο σε κλινικές, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων, γεγονός που δείχνει την αυξανόμενη δημοτικότητα της μεθόδου και της αυξανόμενης διαθεσιμότητάς της.

Σπουδαίος!Αυτή η μέθοδος θεραπείας της ψωρίασης παρουσιάζει εξίσου αποτελεσματικά αποτελέσματα τόσο σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα όσο και σε ιδιοκτήτες ασθενών με σκουρόχρωμο δέρμα.

Θεραπευτική κρέμα με βιταμίνη D για την ψωρίαση

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για την ψωρίαση σήμερα;

Σήμερα, μια αλοιφή από έναν Καναδό κατασκευαστή θεωρείται ένα από τα καινοτόμα φάρμακα για την εξάλειψη τέτοιων δερματολογικών παθήσεων σε ασθενείς. Το φάρμακο είναι νέο, οι γιατροί θέλουν να διασφαλίσουν ότι χρησιμοποιείται προσεκτικά, αλλά ταυτόχρονα σημειώνουν τη σταθερή επίδραση της θεραπείας. Ένα τέτοιο φάρμακο για την ψωρίαση έχει πλέον καταχωρηθεί δικαιωματικά ως η καλύτερη αλοιφή.

Τα χαρακτηριστικά του εργαλείου είναι τα εξής:

 1. Η σύνθεση του παρασκευάσματος βασίζεται στη βιταμίνη D, την καλσιτριόλη.
 2. Στο 85% των ατόμων σε σύνολο 800 ατόμων που πάσχουν από διάφορους τύπους ψωρίασης, μετά από 18 εβδομάδες καθημερινής χρήσης, όλες οι εκδηλώσεις της νόσου μειώθηκαν κατά 50-70%.
 3. Δεν έχει δοκιμαστεί σε παιδιά, επομένως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τέτοιο φάρμακο μέχρι την ηλικία των 18 ετών.
 4. Το εργαλείο συνεχίζει να υποβάλλεται στις τελικές δοκιμές του.
 5. Η κύρια προειδοποίηση από τον κατασκευαστή δεν είναι:
  • να είσαι στον ήλιο πολύ καιρό?
  • χρησιμοποιήστε την αλοιφή μαζί με διουρητικά.
  • ισχύει για άτομα που έχουν διαγνωστεί με διαταραχή του μεταβολισμού του ασβεστίου.

Αλλά ένα τέτοιο φάρμακο αφαιρεί καλά τις πλάκες, μετά από τις οποίες δεν υπάρχουν κηλίδες, σκουρόχρωμες ή λεπτές ουλές. Το αποτέλεσμα μετά τη χρήση ενός τέτοιου φαρμάκου διαρκεί για αρκετά χρόνια.

Συνοψίζοντας, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι στη θεραπεία της ψωρίασης δεν υπάρχει μια λύση που να ταιριάζει σε όλους. Κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται ξεχωριστά. Η ασθένεια δεν είναι πλήρως κατανοητή, επομένως θα ήταν δυνατό να εμβολιαστούν όλοι ταυτόχρονα, όπως γινόταν κάποτε κατά της ευλογιάς. Και προσέξτε, ακόμα και από ευλογιά κατάπιαν μεθόδους και θεραπείες για πολύ καιρό με τη μία. Το πιο σημαντικό και καθησυχαστικό είναι ότι η ψωρίαση μπορεί να κατασταλεί για λίγο. Με τη σωστή θεραπευτική προσέγγιση, μερικές φορές είναι ακόμη δυνατό να παραταθεί η ύφεση έως και 7 χρόνια.