7 λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία της ψωρίασης. Συνταγές και προτάσεις!

Θεραπεία ψωρίασης αγκώνα

Ψωρίαση - Η ψωρίαση, είναι μια ασθένεια πολυπαραγοντικής φύσης. Στην ανάπτυξη αυτής της ασθένειας, ο γενετικός παράγοντας παίζει τον κύριο ρόλο. Η ψωρίαση ταξινομείται επίσης ως χρόνια και μη μεταδοτική δερματική νόσος. Συνοδεύεται από εξανθήματα και ξεφλούδισμα συγκεκριμένης μορφής.

Λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία της ψωρίασης:

1. Σιταρόχορτο

Ένα εξαιρετικό φάρμακο για τα εξανθήματα της ψωρίασης είναι το σιταρόχορτο. Στις αρχές της άνοιξης, το φθινόπωρο, οι ρίζες του σιταρόχορτου πρέπει να σκάβονται και να στεγνώνουν. Στη βάση του παρασκευάζεται αφέψημα. Και μετά οι άρρωστοι ασθενείς κάνουν μπάνιο. Για να προετοιμάσετε ένα φαρμακευτικό έγχυμα, είναι απαραίτητο να ρίξετε θρυμματισμένες ρίζες σιταρόχορτου σε ένα διαφανές βάζο λίτρων, μετρώντας τον επιθυμητό όγκο.

Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με έξι λίτρα βραστό νερό, τα βάζουμε σε ζεστό μέρος και τα επιμένουν για περίπου τέσσερις ώρες. Μετά από αυτό, το τηγάνι καίγεται (πολύ αργά) και φέρεται σε βρασμό. Ο χρόνος μαγειρέματος είναι πέντε λεπτά.

Ο ήδη προετοιμασμένος ζωμός φιλτράρεται και χύνεται σε ένα λουτρό με ζεστό νερό. Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα της διαδικασίας, ο ασθενής πρέπει να βρίσκεται σε ένα τέτοιο μπάνιο για τουλάχιστον 15-25 λεπτά. Για ευκολία, το μπάνιο προετοιμάζεται για τη νύχτα. Η συχνότητα των διαδικασιών επιτρέπεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αναμένεται η στιγμή του πλήρους καθαρισμού του δέρματος.

2. Θειικός χαλκός, υπερμαγγανικό κάλιο

Για ένα φαρμακευτικό μείγμα πρέπει να πάρετε 1, 5 λίτρο παγωμένο και βρασμένο νερό, μισό ποτήρι θειικό χαλκό και μισό πακέτο υπερμαγγανικού καλίου. Όλα τα συστατικά πρέπει να αναμειγνύονται καλά.

Οι πληγείσες περιοχές αντιμετωπίζονται με μια μπατονέτα βρεγμένη με τη σύνθεση. Πληρώνει να είσαι προετοιμασμένος για αυτό που καίει. Πρέπει να αντέξετε 4 ώρες, το μείγμα ξεπλένεται μόνο με ζεστό νερό και χωρίς σαπούνι.

Η ίδια η πορεία της θεραπείας υπολογίζεται συνήθως σε 10 ημέρες. Η συχνότητα των διαδικασιών επηρεάζεται από την ταχύτητα της ανάρρωσης και την ευημερία.

Βασικά μιλάμε για χειρισμούς 1-2 φορές την εβδομάδα. Εάν η κατάσταση του ασθενούς χαρακτηρίζεται από αισθητή βελτίωση, τότε η συγκέντρωση βιτριολίου και μαγγανίου μπορεί να μειωθεί στο μισό.

Εάν η ασθένεια έχει παλιά μορφή, τότε μετά από διάλειμμα μιας εβδομάδας, η θεραπεία πρέπει να επαναληφθεί. Μια τέτοια λαϊκή θεραπεία της ψωρίασης θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις εκδηλώσεις της νόσου.

Ωστόσο, λόγω της ατομικής δυσανεξίας στο δέρμα, δεν συνιστάται η χρήση του χωρίς την άδεια του γιατρού.

3. Συγκεκριμένες Συνταγές

Ως εναλλακτική θεραπεία για την ψωρίαση, αξίζει να χρησιμοποιήσετε μια αρκετά απλή, μη συνηθισμένη θεραπεία. Για να το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να πάρετε ένα κενό φύλλο χαρτιού, να το κυλήσετε σε μια σακούλα και να το στερεώσετε καλά ώστε να κρατήσει το σχήμα που θέλετε. Το κάτω φαρδύ άκρο πρέπει να κοπεί με ψαλίδι και να βάλει τα πάντα σε ένα κεραμικό πιατάκι. Το πάνω μυτερό μέρος είναι φωτισμένο.

Όταν η σακούλα καεί εντελώς, η στάχτη αφαιρείται προσεκτικά και η πλάκα μιας κιτρινωπής-γκριζιάς απόχρωσης που παραμένει στο πιατάκι αλείφεται στην πληγείσα περιοχή στο δέρμα. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να εξαφανιστούν όλες οι εκδηλώσεις ψωριασικών πλακών. Αυτή η θεραπεία της ψωρίασης με λαϊκές μεθόδους είναι πολύ αποτελεσματική.

4. Συλλογή βοτάνων

Για να θεραπεύσετε την ψωρίαση, πρέπει να πάρετε δύο άνθη μαύρου σαμπούκου, στίγματα καλαμποκιού, φύλλα κράνμπερι, ρίζα ελεκαμπάνης, ένα μέρος φελαντίνα, τρία μέρη κορδονιού, ρίζα βάλτου και υπερικό. Μια κουταλιά της σούπας ολόκληρης της καθορισμένης συλλογής χύνεται με ένα ποτήρι βραστό νερό.

Ολόκληρο το μείγμα βράζεται σε χαμηλή φωτιά για περίπου 7-10 λεπτά, μετά από - 40 λεπτά απλά επιμένει, φιλτράρεται προσεκτικά, λαμβάνεται μισό ποτήρι δύο φορές την ημέρα μετά τα γεύματα μετά από 1 ώρα. Παρενέργειες μπορεί να εμφανιστούν σε ασθενείς με γαστρεντερικά προβλήματα, γι' αυτό μην το χρησιμοποιείτε χωρίς ιατρική συμβουλή!

Οι λαϊκές συνταγές για τη θεραπεία της ψωρίασης της εξωτερικής μεθόδου περιλαμβάνουν τη χρήση μιας συλλογής διαδοχών, ριζών κολλιτσίδας, γλυκόριζας, βάλτου καλαμούς, αλεπούς τσουκνίδας. Από αυτό το σετ βοτάνων, το καθένα πρέπει να λαμβάνεται σε ίσες αναλογίες και να αναμιγνύεται. Μια κουταλιά της σούπας από τη συλλογή χύνεται με την ίδια κουταλιά νερό, όλα βράζονται σε αρκετά αργή φωτιά για περίπου 6 λεπτά. Μετά από όλα όσα έλαβαν, επιμένουν για περίπου μία ώρα, φιλτράρουν και λιπαίνουν τις περιοχές του δέρματος που έχουν προσβληθεί από πλάκες ψωρίασης.

5. Φαρμακευτικά μείγματα

Οι λαϊκές συνταγές για τη θεραπεία της ψωρίασης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τέτοια μέθοδος: πρέπει να πάρετε 150 γραμμάρια πίσσας σημύδας, την ίδια ποσότητα καθαρού αλκοόλ, μερικά γραμμάρια λάδι καμφοράς και τρεις φρέσκους κρόκους. Για να αλέσετε τους κρόκους, είναι καλύτερο να πάρετε ένα μεταλλικό μπολ, να προσθέσετε μερικές σταγόνες λάδι καμφοράς εκεί και να ανακατέψετε τα πάντα καλά.

Η πίσσα, το αλκοόλ προστίθενται σταδιακά, όλα αναμειγνύονται καλά. Η αλοιφή απλώνεται σε σκούρα βάζα. Η αλοιφή σε αυτή τη μορφή μπορεί να αποθηκευτεί για περίπου ένα χρόνο. Εφαρμόζεται με αυτόν τον τρόπο: πρέπει να πάρετε μια μπατονέτα και να σκουπίσετε τις πληγείσες περιοχές στο σώμα με αυτήν την προσεκτικά προετοιμασμένη αλοιφή. Αφήστε το έτσι για μια μέρα. Μην αγγίζετε, μην πλένετε. Μετά από αυτό, προσπαθήστε να πλύνετε τα πάντα καλά με σαπούνι, κάντε μια μέρα άδεια, λιπάνετε ξανά το σώμα. Πρέπει να επαναλάβετε τέτοιους χειρισμούς μέχρι την πλήρη αποκατάσταση.

Στη λαϊκή ιατρική, η ψωρίαση αντιμετωπίζεται, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του παρακάτω θεραπευτικού σχήματος. Προσοχή! Τα συστατικά μπορεί να βλάψουν το σώμα, επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνταγή χωρίς την άδεια του γιατρού. Η αλοιφή παρασκευάζεται με βάση το λίπος, την πρωτεΐνη δύο αυγών, το μέλι από φλαμουριά, το φελαντίνη και στη συνέχεια πρέπει να αλείφεται στις πληγείσες περιοχές κάθε μέρα για δύο εβδομάδες.

Μετά από δύο εβδομάδες, η κοσκινισμένη και αλεσμένη φελαντίνη πρέπει να προστεθεί στην ίδια αλοιφή. Επομένως, είναι απαραίτητο να λιπάνετε τα σημεία του εξανθήματος της ψωρίασης για δύο εβδομάδες. Συνιστάται να επαναλάβετε την πορεία των πρώτων διαδικασιών μετά την εμφάνιση σημείων βελτίωσης.

Οι λαϊκές συνταγές για την ψωρίαση περιλαμβάνουν μια σύνθεση όπως ιχθυέλαιο, ρητίνη πεύκου, ελαιόλαδο, πίσσα σημύδας, χυμός χρυσού μουστάκι, χυμός αλόης, εύφλεκτο θείο, πρόπολη. Εάν ο γιατρός εγκρίνει τη χρήση αυτού του μείγματος, πρέπει να λιπάνετε τις πληγείσες περιοχές του δέρματος κάθε μέρα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε φελαντίνη, ένα λιπαρό εκχύλισμα από τριαντάφυλλο, λάδι ιπποφαούς, έλαιο ευρωπαϊκής οπλής και υπερβολικά βότανα στην αλοιφή.

6. Ιαπωνική σοφόρα και άλλες ενώσεις

Για την ψωρίαση, μια εναλλακτική θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση βάμματος Sophora. Φτιάχνεται από την ίδια τη σοφόρα που περιχύνεται με βότκα και διατηρείται για έναν ολόκληρο μήνα σε μέρος που δεν πέφτουν οι ακτίνες του ήλιου. Αυτή η σύνθεση λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα, ένα κουταλάκι του γλυκού τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από τα γεύματα. Μπορεί να εμφανιστούν αλλεργίες.

Μια άλλη αποτελεσματική συνταγή είναι η εξής: πρέπει να αναμίξετε 20-25 γραμμάρια στάχτης από φλοιό βελανιδιάς με τη στάχτη των κλαδιών τριανταφυλλιάς. Επίσης, εκεί προστίθενται 100 γραμμάρια λίπους, 10 γραμμάρια σελαντίνη με πρωτεΐνη. Είναι απαραίτητο να αφήσετε το μείγμα σε συνθήκες δωματίου για 15 ημέρες και οι πληγείσες περιοχές λιπαίνονται τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα.

Πρέπει να πάρετε 2 κουταλιές της σούπας φελαντίνα, 1 κουταλιά της σούπας η καθεμία από ένα πακέτο χαμομήλι, σπάγκο, καλέντουλα, μητρικό βότανο. Όλα τα βότανα χύνονται με βραστό νερό, τα πιάτα τοποθετούνται σε μια μικρή φωτιά. Δεν βράζει. Μετά από αυτό, τα πάντα πρέπει να χυθούν σε ένα λουτρό με ζεστό νερό. Αυτό που μένει είναι να ψηθεί ξανά καλά.

7. Αλοιφές

Ένα μείγμα παρασκευάζεται από ένα ασπράδι αυγού και 2, 5 μεγάλες κουταλιές της σούπας μέλι, το ένα τρίτο ενός σωληναρίου κρέμας για μωρά, ένα κουταλάκι του γλυκού θείο, μια κουταλιά της σούπας χυμό σκόρδου, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό κρεμμυδιού, δύο κουταλάκια του γλυκού στάχτη και πολλά τριαντάφυλλο γοφούς.

Ανακατεύουμε όλο το μείγμα με ένα μίξερ. Το λίπος προστίθεται στην ήδη προετοιμασμένη μάζα και όλα αναμειγνύονται ξανά. Η συνοχή της αλοιφής πρέπει να μοιάζει με ξινή κρέμα. Τέτοιες λαϊκές θεραπείες για την ψωρίαση χρησιμοποιούνται για τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις μήνες.

Να θυμάστε πάντα: ανεξάρτητα από το πόσο αποτελεσματικές είναι οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας της ψωρίασης, η ασφάλειά τους δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Ως εκ τούτου, η αυτοθεραπεία αποθαρρύνεται αυστηρά.

Στην πραγματικότητα, τα αβλαβή βότανα όταν αναμειγνύονται μπορεί να μετατραπούν σε ένα αρκετά επικίνδυνο παρασκεύασμα, και γι' αυτό οι ασθενείς με ψωρίαση πρέπει να συντονίσουν οποιαδήποτε ενέργεια με το γιατρό τους. Και αν ένας γιατρός απαγορεύει την αυτοθεραπεία, τότε θα πρέπει να την ακούσετε, διαφορετικά η υγεία μπορεί να υπονομευτεί αμετάκλητα.