Θεραπεία της ψωρίασης με λαϊκές θεραπείες

Η σύγχρονη ιατρική δεν μπορεί να προσφέρει κανένα από τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα για τη θεραπεία της ψωρίασης. Όλα τα σπρέι, οι αλοιφές, οι κρέμες, οι θεραπευτικές διαδικασίες και τα χάπια βοηθούν μόνο στην εξάλειψη των δυσάρεστων συμπτωμάτων και στη βελτίωση της ζωής του ασθενούς, στην πρόληψη και στην αποδυνάμωση των υποτροπών. Στη συνέχεια, όταν η πίστη στα ναρκωτικά εξαφανίζεται, πολλοί ασθενείς στρέφονται σε λαϊκές θεραπείες.

Θεραπεία της ψωρίασης στο σπίτι

Πολλοί από αυτούς που είχαν ψωρίαση για μεγάλο χρονικό διάστημα προσπαθούν να δοκιμάσουν όλα τα δυνατά μέσα για να απαλλαγούν από την πλάκα και την πιτυρίδα για χρόνια. Το Tar θεωρείται μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες στη λαϊκή ιατρική. Αν και οι περισσότεροι ασθενείς θεωρούν ότι βοηθά στην επούλωση των πλακών μόνο εάν η ψωρίαση ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα.

Πριν από τη θεραπεία με πίσσα σημύδας, ελέγξτε εάν είστε αλλεργικοί σε αυτήν την ουσία. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα ειδικό τεστ. Βυθίστε ένα βαμβακερό στυλεό σε λίγη πίσσα και απλώστε το προϊόν στο χείλος του αγκώνα. Εάν πάσχετε από αλλεργίες, τα πρώτα σημάδια (ερυθρότητα, κνησμός, ξεφλούδισμα) εμφανίζονται μετά από μισή ώρα. Να θυμάστε ότι δεν υπάρχουν άλλες αντενδείξεις για τη χρήση πίσσας σημύδας.

Η θεραπεία με αυτόν τον παράγοντα διαρκεί 2-6 εβδομάδες, ανάλογα με το στάδιο και τη σοβαρότητα της νόσου. Μπορείτε να αγοράσετε πίσσα σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Εφαρμόστε σε περιοχές που έχουν προσβληθεί από ψωρίαση με βαμβάκι. Κατά τις πρώτες ημέρες θεραπείας, η πίσσα εφαρμόζεται μόνο για δέκα λεπτά. Μετά από αυτό, πρέπει να ξεπλυθεί με σαπούνι πίσσας. Σταδιακά ο χρόνος θεραπείας αυξάνεται στα 40 λεπτά την ημέρα. Είναι καλύτερο να εφαρμόσετε πίσσα το βράδυ.

Η πίσσα σημύδας χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ψωρίασης

Μπορείτε να δείτε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα μέσα σε λίγες ημέρες. Ωστόσο, μην σταματήσετε τη θεραπεία μέχρι να εξαφανιστούν πλήρως όλες οι πλάκες.

Παρά το γεγονός ότι η πίσσα σημύδας θεωρείται η καλύτερη λαϊκή θεραπεία για την ψωρίαση, ορισμένοι ασθενείς προτιμούν άλλες επιλογές θεραπείας.

Οι παλαιότερες μορφές ψωρίασης μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν με κανονική σόδα ψησίματος χωρίς προβλήματα. Μερικοί ασθενείς αντιμετωπίζουν μακροχρόνια ύφεση που είναι δύσκολο να επιτευχθεί με τη βοήθεια φαρμάκων. Ο ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος για τη θεραπεία της ψωρίασης με μαγειρική σόδα είναι να χρησιμοποιήσετε μπανιέρες.

Για να γίνει αυτό, ζεστό νερό μπαίνει στο μπάνιο και προστίθενται έως 900 g σόδας. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε επίσης να προσθέσετε θαλασσινό αλάτι, χαμομήλι ή εγχύσεις χορδών. Πρέπει να ξαπλώσετε στο μπάνιο για τουλάχιστον μισή ώρα για ένα αποτελεσματικό θεραπευτικό αποτέλεσμα. Μετά από αυτό, μην ξεπλένετε ποτέ τη μαγειρική σόδα από το δέρμα σας ή στεγνώστε τον εαυτό σας.

Τέτοια λουτρά λαμβάνονται σε μια ημέρα από δύο έως οκτώ εβδομάδες. Μέχρι την πλήρη ύφεση.

Μερικοί ασθενείς ισχυρίζονται ότι ο θειικός χαλκός βοηθά στην επούλωση των ψωριασικών πλακών γρήγορα και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συνταγή, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά: κίτρινο θείο (σκόνη), θειικό χαλκό, αποξηραμένη celandine (σκόνη), λαρδί και πίσσα σημύδας. Πάρτε 50 g θείου και 50 g καμένης βιτριόλης (σε μορφή σκόνης). Εκεί, προσθέστε 25 g πίσσας σημύδας και celandine, καθώς και 150 g λίπους. Βάλτε το μείγμα σε υδατόλουτρο και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει.

Η προκύπτουσα αλοιφή πρέπει να λερωθεί με πλάκες μία φορά την ημέρα (κατά προτίμηση πριν τον ύπνο). Για να αποφύγετε προβλήματα με τη μορφή αλλεργιών, πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε την αλοιφή σε μια μικρή περιοχή του δέρματος.

Εναλλακτική θεραπεία για ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής

Τα σπιτικά σαμπουάν είναι τα καλύτερα για τη θεραπεία της ψωρίασης του τριχωτού της κεφαλής. Η ακόλουθη συνταγή θεωρείται η πιο αποτελεσματική.

Πάρτε 20 g μέλι, σαμπουάν μωρού και ασπράδι αυγού. Όλα αυτά τα συστατικά πρέπει να αναμιχθούν καλά και να εφαρμοστούν στο τριχωτό της κεφαλής για 15 έως 20 λεπτά καθημερινά για τρεις έως οκτώ εβδομάδες.

Όχι λιγότερο αποτελεσματική στη θεραπεία της ψωρίασης του τριχωτού της κεφαλής είναι μια ποικιλία εγχύσεων και αφέψημα, που λαμβάνονται εσωτερικά. Μεταξύ αυτών πρέπει να τονιστεί:

  1. Πάρτε 20 γραμμάρια γέροντας και ρίξτε 500 γραμμάρια βραστό νερό. Επιμείνετε για περίπου 1, 5 ώρες. Είναι απαραίτητο να πάρετε το βάμμα μία ώρα μετά τα γεύματα κάθε μέρα (120 g).
  2. Πάρτε τις ρίζες του καλαμιού και του elecampane και συνδυάστε τις με celandine, St. John's wort, cranberry φύλλα, αλογουρά και μαύρο elderflower. 10 g του μείγματος πρέπει να χυθούν με βραστό νερό (250 g).

Θεραπεία της πελματιαίας ψωρίασης με λαϊκές θεραπείες

Η πιο αποτελεσματική θεραπεία για την πελματιαία ψωρίαση είναι λίπος ή λίπος μηχανικής. Σε αυτήν την περίπτωση, σημειώστε ότι θα βοηθήσει μόνο το απλό γράσο, το οποίο πωλείται για λίπανση μεταλλικών ανταλλακτικών. Σήμερα μπορείτε να δείτε διάφορα παρασκευάσματα με βάση αυτή την ουσία με φυτικά συστατικά, αλλά, όπως δείχνει η πρακτική, δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αξίζει αμέσως να προετοιμαστείτε για μακροχρόνια θεραπεία (ένας έως δύο μήνες). Η ψωρίαση της πελματιαίας διαρκεί συνήθως πολύ χρόνο και είναι δύσκολο να θεραπευτεί, επειδή οι πλάκες βρίσκονται σε τοποθεσία που συχνά έρχεται σε επαφή με άλλες επιφάνειες.

Για τη θεραπεία, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επικαλύψετε τις πληγείσες περιοχές του δέρματος με λίπος. Διανείμετε το λίπος για 15 έως 20 λεπτά για τις πρώτες ημέρες και αυξήστε αυτό το χρόνο σε 40 λεπτά κάθε μέρα (μέσα σε μια εβδομάδα). Φροντίστε να ξεπλύνετε το λίπος με σαπούνι πίσσας μετά τη χρήση.

Εναλλακτική θεραπεία για την ψωρίαση των νυχιών

Για να βελτιώσετε την κατάσταση των νυχιών με ψωρίαση, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη λαϊκή θεραπεία.

Πάρτε φύλλα δάφνης (20 g) και ρίξτε 400 g βραστό ζεστό νερό πάνω τους. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε να κρυώσει και στραγγίστε. Η έγχυση πρέπει να λαμβάνεται από το στόμα τρεις φορές την ημέρα για το ένα τρίτο του ποτηριού. Η θεραπεία διαρκεί έως και επτά ημέρες. Μετά από αυτό, αξίζει να κάνετε ένα διάλειμμα δύο ημερών και στη συνέχεια να πιείτε ξανά σύμφωνα με το παλιό σχήμα μέχρι να εξαφανιστούν όλα τα συμπτώματα της νόσου.

Μπορείτε επίσης να τρίψετε την υγρή μορφή βιταμίνης Α (ρετινόλη) απευθείας στην πλάκα των νυχιών. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι μια τέτοια θεραπεία θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μπανιέρες με άμυλο αραβοσίτου ή βρώμης.

Λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία της ψωρίασης στους αγκώνες

Μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για ψωριασικές πλάκες στους αγκώνες είναι η αλοιφή αυγών. Πολλοί ασθενείς ισχυρίζονται ότι χάρη σε αυτό το φάρμακο, πέτυχαν σταθερή ύφεση για αρκετά χρόνια.

Απαιτούνται τα ακόλουθα συστατικά για την προετοιμασία της αλοιφής αυγού: Βάλτε ένα ωμό αυγό (με κέλυφος) σε ποτήρι 200 γραμμαρίων. Ρίχνουμε το με ξύδι, το οποίο πρέπει να καλύπτει πλήρως το αυγό. Κλείστε το καπάκι και βάλτε σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος για μια μέρα. Βγάλτε το αυγό και το πολτοποιήστε με το κέλυφος. Προσθέστε λίγο χοιρινό ή λίπος χήνας εκεί. Ταραχή.

Αυτή η αλοιφή πρέπει να εφαρμόζεται στους προσβεβλημένους αγκώνες σε μικρές ποσότητες, καθώς η καύση του δραστικού συστατικού είναι αρκετά άβολα στην αρχή. Μετά από λίγο, μπορείτε να αυξήσετε το ποσό. Μετά από 1-2 ώρες, ξεπλύνετε την αλοιφή με νερό και απλώστε το δέρμα με μια συνηθισμένη κρέμα (τα παιδιά είναι τα πιο κατάλληλα). Χρησιμοποιείτε μόνο μία φορά την ημέρα. Η αποτελεσματικότητα αυτού του εργαλείου μπορεί να φανεί σύντομα (2-3 ημέρες). Η θεραπεία συνεχίζεται έως ότου οι πλάκες εξαφανιστούν εντελώς.

Θεραπεία της φυτικής ψωρίασης

Τα φαρμακευτικά βότανα χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία της ψωρίασης. Ωστόσο, το πιο αποτελεσματικό είναι το γλιστρά, ειδικά οι σπόροι. Το Garden Purslane θεωρείται από καιρό η ασφαλέστερη θεραπεία για την ψωρίαση. Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι αυτό το φυτό βοηθά στην επίτευξη μακροχρόνιας ύφεσης που είναι δύσκολο να επιτευχθεί με τα συμβατικά φάρμακα.

Το Purslane μπορεί να αγοραστεί είτε από φαρμακείο είτε μέσω διαδικτύου. Αν θέλετε να κάνετε αγορές στο Διαδίκτυο, πρέπει να προσέξετε το "Collecting Garden Purslane".

Για αποτελεσματική θεραπεία, πρέπει να δημιουργήσετε ένα συμπυκνωμένο βάμμα. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε δύο κουταλιές της σούπας και παρασκευάστε τα σε ένα θερμό σε βραστό νερό. Αφού σταματήσει η έγχυση (περίπου μία ώρα), μπορείτε να την εφαρμόσετε στο προσβεβλημένο δέρμα. Θυμηθείτε να κρατήσετε το δέρμα υγρό από το βάμμα.

Η θεραπεία διαρκεί τέσσερις έως έξι εβδομάδες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο ασθενής μπορεί να αφαιρέσει εντελώς τις ψωριασικές πλάκες. Η ύφεση είναι αρκετά μεγάλη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να είναι πέντε ετών.

Θεραπεία της ψωρίασης με ομοιοπαθητική

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα χρησιμοποιούνται ευρέως για τη θεραπεία της ψωρίασης. Ταυτόχρονα, μερικά από αυτά βοηθούν να απαλλαγούμε εντελώς από τις ψωριασικές πλάκες και να επιτύχουν μακροχρόνια ύφεση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί αμέσως ότι η ομοιοπαθητική θεραπεία είναι μακρά και αρκετά περίπλοκη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αρνηθείτε τη θεραπεία στη μέση του μαθήματος, διαφορετικά δεν θα έχετε αποτελεσματικά και θετικά αποτελέσματα.

Σημειώστε ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι συνήθως λιγότερο αποτελεσματικά όταν λαμβάνονται ξεχωριστά από τα φάρμακα.

Αξιολόγηση παραδοσιακών συνταγών ιατρικής στη θεραπεία της ψωρίασης

Θυμηθείτε ότι η παραδοσιακή ιατρική θεωρείται πιο αποτελεσματική στα πρώτα στάδια της νόσου, όταν εμφανίζονται οι πρώτες πλάκες στο δέρμα του ασθενούς.

Οι πιο δημοφιλείς λαϊκές συνταγές περιλαμβάνουν:

  1. Το Celandine είναι ίσως το πιο γνωστό φαρμακευτικό φυτό που χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, για τη θεραπεία της ψωρίασης. Ο χυμός του είναι ο πιο διαδεδομένος. Μια τέτοια θεραπεία πραγματοποιείται το καλοκαίρι, καθώς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αρχίζει να ανθίζει η celandine. Αμέσως μετά τη συγκομιδή του φυτού, εφαρμόζεται φρέσκος χυμός από το φυτό στις πλάκες ψωρίασης. Η θεραπεία διαρκεί περίπου τρεις μήνες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο ασθενής μπορεί να δει ένα αποτελεσματικό αποτέλεσμα.
  2. Φουντούκια - για ζεστά λουτρά. Χρησιμοποιείται κατά την επιδείνωση της νόσου. Για να κάνετε ένα τέτοιο μπάνιο, πρέπει να πάρετε μισό κιλό κέλυφος καρυδιάς και να επιμείνετε στο βραστό νερό. Συνιστάται να ξαπλώνετε σε ένα τέτοιο λουτρό για μισή ώρα.
  3. Meadowsweet - η ρίζα αυτού του φαρμακευτικού φυτού χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ψωρίασης. Πρέπει να χρησιμοποιείται σε μορφή σκόνης. Για να προετοιμάσετε μια αλοιφή με βάση τη ρίζα meadowsweet, πρέπει να πάρετε ζελέ πετρελαίου ή λάδι και μισό ποτήρι θρυμματισμένης ρίζας. Βράστε το μείγμα σε διπλό λέβητα και βουρτσίστε το στο προσβεβλημένο δέρμα.

Αποτελεσματική θεραπεία της ψωρίασης με λαϊκές θεραπείες

Μια εναλλακτική θεραπεία για την καταπολέμηση των ψωριασικών πλακών είναι πιο αποτελεσματική. Βοηθά στην επίτευξη μακροχρόνιας ύφεσης (σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και έως πέντε ετών) και γρήγορα απαλλάσσει το δέρμα από δυσάρεστες εξωτερικές εκδηλώσεις. Κάθε ασθενής επιλέγει την πιο αποτελεσματική και αποδεδειγμένη μέθοδο για τον εαυτό του. Τα πιο δημοφιλή σήμερα είναι: πίσσα σημύδας, χυμός σελαντίνης, βάμματα viburnum, σκόνη ψησίματος, λίπος μηχανής. Ωστόσο, αξίζει να καταλάβετε ότι μπορεί να είστε αλλεργικοί σε αυτούς τους παράγοντες. Επομένως, πριν τα χρησιμοποιήσετε, πρέπει να ελέγξετε για αλλεργικές αντιδράσεις.