Αρχές θεραπείας της ψωρίασης στα χέρια

Μία από τις μορφές μη μολυσματικών χρόνιων ασθενειών μπορεί να είναι η ψωρίαση στα χέρια. Προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία σε ένα άτομο. Λόγω των πολυάριθμων κονκάρδων, γίνεται πιο δύσκολο για αυτόν να κάνει δουλειές του σπιτιού. Ο ασθενής αναπτύσσει αμφιβολία για τον εαυτό του, στο πλαίσιο του οποίου αναπτύσσεται απομόνωση και κοινωνική αποποίηση. Με αυτή τη διάγνωση, οι ψωριασικές εκρήξεις επηρεάζουν τα δάχτυλα, τις παλάμες, τα νύχια και άλλες περιοχές των χεριών. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσετε μόνοι σας την ασθένεια. Εάν ένα άτομο θέλει να αναρρώσει, θα πρέπει να απευθυνθεί σε εξειδικευμένο ειδικό.

Αιτίες εμφάνισης

Οι γιατροί εντοπίζουν διάφορους λόγους για τους οποίους δημιουργούνται ψωριασικά εξανθήματα στα χέρια. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται ατομική θεραπεία. Για να προσδιοριστεί σωστά η θεραπεία, ο γιατρός πρέπει να ανακαλύψει τον παράγοντα που οδήγησε στην ενεργοποίηση της αυτοάνοσης νόσου. Ο λόγος για την ανάπτυξη ψωρίασης στα χέρια μπορεί να είναι στις ακόλουθες συνθήκες:

 1. Διαταραγμένο ανοσοποιητικό σύστημα.
 2. Psychυχο-συναισθηματική υπερφόρτωση.
 3. κληρονομική προδιάθεση
 4. Μεταβολικές διαταραχές.
 5. Κακή διατροφή
 6. Κακές συνήθειες;
 7. Χρόνιες δερματικές παθήσεις.
 8. Την αλλαγή του κλίματος;
 9. Δηλητηρίαση του σώματος.

Τα ψωριασικά εξανθήματα στα χέρια συχνά προκαλούνται από παρατεταμένη χρήση φαρμάκων. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η πλάκα μπορεί να εξαπλωθεί στις αρθρώσεις, στους ώμους και σε άλλα μέρη του σώματος.

Λήψη φαρμάκων για την ψωρίαση στα χέρια

Συμπτώματα

Για να μάθετε σε ποια μορφή εκδηλώνεται η ψωρίαση στα χέρια, θα πρέπει να δείτε τις φωτογραφίες που δείχνουν οι ασθενείς με αυτήν την ασθένεια. Εικόνες σε ιατρικά βιβλία αναφοράς και σε θεματικές ιστοσελίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύγκριση μη φυσικών εξανθημάτων. Επιπλέον, η ασθένεια μπορεί να αναγνωριστεί από τα χαρακτηριστικά σημάδια της.

Τα συμπτώματα της ψωρίασης στα χέρια είναι τα εξής:

 • Ερυθρότητα του δέρματος των άνω άκρων.
 • Σοβαρή ξηρασία.
 • Οίδημα και πάχυνση των στρωμάτων του δέρματος.
 • Ρήξη των σχηματισμένων φλύκταινων.
 • Πόνος στην πληγείσα περιοχή.
 • Σύντηξη μεμονωμένων εξανθημάτων.

Τα άτομα που έχουν προδιάθεση για τη νόσο θα πρέπει σίγουρα να γνωρίζουν πώς μοιάζει η ψωρίαση. Στη συνέχεια, μπορούν να το αναγνωρίσουν εγκαίρως και να ξεκινήσουν θεραπεία χωρίς να περιμένουν να αναπτυχθεί ένα παθολογικό εξάνθημα.

Συμπτώματα ψωρίασης στα χέρια

Στάδια ασθένειας

Είναι πολύ πιο εύκολο να θεραπεύσετε την ψωρίαση στο πρώτο στάδιο της εξάπλωσής της. Για να καταλάβετε πώς να ξεπεράσετε την ψωρίαση στα χέρια, το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθετε είναι σε ποιο στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται.

Συνολικά, υπάρχουν 3 κύριες φάσεις στην ανάπτυξη της ψωρίασης, η οποία εντοπίζεται στην περιοχή των χεριών:

 • Προοδευτικός. Μικρά εξανθήματα εμφανίζονται σε υγιές δέρμα. Έχουν ελαφρές ζυγαριές στη μέση. Σταδιακά το εξάνθημα μεγαλώνει, το οποίο οδηγεί στο σχηματισμό πλακών.
 • Ακίνητος. Το εξάνθημα σταματά να εμφανίζεται. Η ανάπτυξή τους επίσης σταματά. Η επιφάνεια που επηρεάζεται από την ψωρίαση αρχίζει να ξεφλουδίζει.
 • Οπισθοδρομικός. Οι πλάκες ισιώνουν, σταματούν να ξεφλουδίζουν πολύ και σταδιακά διαλύονται. Δεν αφήνονται σημάδια στο δέρμα όπου ήταν.

Η κατάσταση του δέρματος και η παρουσία ορισμένων συμπτωμάτων στον ασθενή βοηθούν στον υπολογισμό σε ποιο στάδιο ανήκει η ψωρίαση.

Επιδείνωση της ψωρίασης στα χέρια

Πώς να αντιμετωπίσετε την ψωρίαση στα χέρια

Η ψωρίαση στα χέρια απαιτεί πολύπλοκη θεραπεία. Το πιο σημαντικό είναι το φάρμακο και η τοπική θεραπεία της πλάκας. Επιπλέον, οι γιατροί συστήνουν φυσιοθεραπευτικές διαδικασίες που έχουν θετική επίδραση στην κατάσταση του δέρματος.

Γλυκοκορτικοστεροειδή

Στα αρχικά στάδια της ψωριασικής νόσου, η οποία οδηγεί στο σχηματισμό πλακών στα χέρια, η χρήση τέτοιων κεφαλαίων είναι απαραίτητη:

 1. Σαλικυλική αλοιφή.
 2. Γλυκοκορτικοστεροειδή τοπικής δράσης.
 3. Φθοριωμένα γλυκοκορτικοστεροειδή.

Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τα φάρμακα που ανήκουν σε αυτήν την ομάδα. Είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία καθώς μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές και παρενέργειες. Μερικές φορές η ασθένεια επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο μετά τη διακοπή του φαρμάκου.

Ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης θεραπείας με αυτούς τους παράγοντες, μπορεί να εμφανιστούν σημάδια κακουχίας, τα οποία εκφράζονται με τη μορφή υπερβολικής τριχοφυΐας και ατροφίας. Επομένως, η χρήση τους επιτρέπεται μόνο μετά από ιατρική συνταγή.

Καλσιποτριόλη

Η ψωρίαση στα χέρια μπορεί να αντιμετωπιστεί με φάρμακα που περιέχουν καλσιποτριόλη. Το αρχικό στάδιο της νόσου είναι πολύ πιο κατάλληλο για μια τέτοια θεραπεία. Αν και είναι καλύτερο να το εφαρμόσετε στα τελευταία στάδια ανάπτυξης. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα φάρμακα, τα προϊόντα που περιέχουν καλσιποτριόλη δεν προκαλούν ατροφία του δέρματος. Δεν έχουν επίσης αποτέλεσμα ακύρωσης.

Τα συμπληρώματα καλσιποτριόλης πρέπει να λαμβάνονται μία φορά την ημέρα. Ο ημερήσιος κανόνας της ουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 15 g. Τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας σύμφωνα με αυτό το σχήμα είναι αισθητά για περίπου 2 εβδομάδες. Ένα μάθημα φαρμάκων με αυτά τα μέσα δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 2 μήνες.

Παρασκευάσματα με βάση πίσσα και ναφτάλαν

Η ψωρίαση που έχει επηρεάσει τα χέρια, τα δάχτυλα και τις παλάμες των χεριών ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία με παρασκευάσματα που περιέχουν πίσσα και ναφθαλάνη. Είναι σχετικά ασφαλή για την υγεία και έχουν σχετικά χαμηλό κόστος. Επομένως, μια τέτοια θεραπεία θα είναι προσιτή για πολλούς ασθενείς.

Κατά τη θεραπεία με παράγοντες πίσσας και ναφθαλάνης, πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες. Οι γιατροί δεν συνιστούν τη χρήση τους στην καταπολέμηση μιας ασθένειας που έχει εξαπλωθεί σε μεγάλες περιοχές του δέρματος. Εάν παραμελήσετε αυτήν τη συμβουλή, μπορείτε να βελτιώσετε την ανάπτυξη της παθολογικής διαδικασίας. Επιπλέον, τα φάρμακα με πίσσα μπορούν να οδηγήσουν σε επιπλοκές σε χρόνιες ασθένειες.

Η ψωρίαση των χεριών μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενέσεις αντιισταμινικών. Επίσης, η εισαγωγή θειοθειικού νατρίου σε ποσότητα έως 10 ml την ημέρα δεν βλάπτει. Σε έναν τέτοιο όγκο, συχνά συνταγογραφείται διάλυμα χλωριούχου ασβεστίου 10%. Επιπλέον, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ηρεμιστικά φάρμακα.

Κατά τη θεραπεία ψωριασικών εκρήξεων στα χέρια, είναι σύνηθες να χρησιμοποιούνται τζελ. Μετά την εφαρμογή των κρεμών, επιτυγχάνεται θετικό αποτέλεσμα. Η θεραπεία με αλοιφή δεν είναι λιγότερο αποτελεσματική. Όλα αυτά τα φάρμακα μπορεί να περιέχουν ορμόνες ή να αποτελούνται από φυσικά συστατικά. Η ορμονική αλοιφή για την ψωρίαση στα χέρια χρησιμοποιείται συχνότερα σε προχωρημένες ασθένειες. Στα αρχικά στάδια, μπορείτε να τα καταφέρετε με ασφαλέστερα τοπικά φάρμακα.

Εάν είναι απαραίτητο, οι γιατροί συνιστούν στους ασθενείς να καταφεύγουν σε πιο επιθετικά μέσα που δεν δίνουν ούτε μία ευκαιρία στην ασθένεια. Αυτά είναι αρωματικά ρετινοειδή. Ένα από τα καλύτερα μεταξύ τους είναι ένα υδατικό τζελ με συγκέντρωση 0, 05% ή 0, 1%.

Ως συνταγογραφούμενα βοηθητικά φάρμακα:

 • Αναστολείς TNF.
 • Κερατολυτικοί παράγοντες.
 • Ανοσοδιαμορφωτές.

Εάν η θεραπεία λειτουργήσει, η ασθένεια θα περάσει σε ύφεση. Η ασθενής δεν ενοχλείται πλέον από τα συμπτώματά της μέχρι την επόμενη έξαρση. Τα προληπτικά μέσα που διατηρούν την υγεία σε φυσιολογική κατάσταση θα βοηθήσουν στην αποφυγή νέων εστιών της παθολογικής διαδικασίας.

Παραδοσιακή θεραπεία

Για τη θεραπεία ή την πρόληψη της ψωρίασης στα χέρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που παρασκευάζονται σύμφωνα με τις συνταγές της παραδοσιακής ιατρικής. Με τη βοήθειά τους, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί η ασθένεια. Αλλά αυξάνουν σημαντικά τις επιδράσεις των φαρμάκων και των φυσικοθεραπευτικών διαδικασιών, κάτι που αποτελεί επίσης σημαντικό πλεονέκτημα.

Αξίζει να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε τη νόσο της ψωρίασης με τη βοήθεια των ακόλουθων λαϊκών θεραπειών:

 1. Σπιτική αλοιφή. Είναι φτιαγμένο από σκόνη celandine (1/2 κουταλάκι του γλυκού), βρεφική κρέμα (5 g) και ασπράδι αυγού. Το προκύπτον μείγμα πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα των χεριών περίπου τρεις φορές την ημέρα μέχρι να εξαφανιστούν τα επώδυνα εξανθήματα.
 2. Λουτρά με θαλασσινό αλάτι. Αυτό το φάρμακο συνιστάται σε ασθενείς που αναπτύσσουν ψωρίαση στο τελευταίο στάδιο.
 3. Φυσικά έλαια. Για να ενυδατώσετε το ξηρό δέρμα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο προϊόν. Τα λιναρόσπορα, τα βερίκοκα, τα ελαιόλαδα και τα ιπποφαές είναι τέλεια.
 4. Στερεό λάδι. Αυτή η ουσία στην καθαρή της μορφή πρέπει να εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές των χεριών κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

Είναι καλύτερο να συνδυάσετε πολλές θεραπείες στο σπίτι για να επιταχύνετε την ανάρρωσή σας.

Φυτική θεραπεία

Από τη θετική πλευρά, η φυτοθεραπεία εκδηλώνεται. Είναι αναντικατάστατο στην ψωρίαση. Για να βοηθήσουν τα βότανα να απαλλαγούν από τις ψωριασικές πλάκες στα χέρια, πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς σε ποια μορφή και ποσότητα θα τα χρησιμοποιήσετε.

Για να απαλλαγείτε από τα σημάδια της ψωρίασης στα χέρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα φαρμακευτικά φυτά:

 1. Φικαρία. Για να αντιμετωπίσετε τα επώδυνα εξανθήματα, χρειάζεστε το χυμό του. Θα πρέπει να λερώσετε τις πλάκες ελεύθερα, προσέχοντας να μην μπει σε υγιές δέρμα για να μην προκαλέσετε εγκαύματα. Η διάρκεια μιας τέτοιας θεραπείας δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 3 μήνες.
 2. Ηλιοτρόπιο. Με τη βοήθειά του, γίνονται ιατρικές κομπρέσες. Θα χρειαστείτε νεαρά καλάθια του φυτού που πρέπει να αλεσθούν. Στη συνέχεια προστίθεται νερό στην προκύπτουσα μάζα. Η τελική συμπίεση εφαρμόζεται σε ολόκληρη την πληγείσα περιοχή. Ο ηλίανθος εμποδίζει την εξάπλωση των ασθενειών και καταπρανει τη φλεγμονή.
 3. Ένα μείγμα από χαμομήλι, celandine, μέντα, λεβάντα και φλαμουριά. Από αυτό φτιάχνεται ένας φαρμακευτικός ζωμός, ο οποίος στη συνέχεια προστίθεται στο λουτρό χεριών.

Αξίζει να προετοιμάσετε διάφορα αφεψήματα και εγχύσεις από αυτά τα φυτά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των επώδυνων συμπτωμάτων. Το πιο σημαντικό είναι ότι το άτομο δεν είναι αλλεργικό στα βότανα που χρησιμοποιεί.

Βότανα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ψωρίασης στα χέρια

Ομοιοπαθητική και ψωρίαση

Πολλοί ασθενείς εξασκούν τη θεραπεία της ψωρίασης που έχει εξαπλωθεί στα χέρια με ομοιοπαθητικά φάρμακα. Επιλέγονται ανάλογα με τη συνταγματική δομή ενός ατόμου. Αυτή η θεραπεία βοηθά στην αναδιάταξη του σώματος και στην αποκατάσταση της διαταραγμένης ισορροπίας σε αυτό.

Είναι σύνηθες να συνδυάζονται ομοιοπαθητικά φάρμακα με φάρμακα οργανοτροπικού τύπου. Αντανακλώνται με ιδιαίτερο τρόπο στη δραστηριότητα των εσωτερικών οργάνων και συστημάτων.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με την επιλογή του σωστού φαρμάκου, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο ομοιοπαθητικό.

πρόληψη

Η ψωρίαση των χεριών μπορεί περιοδικά να υποχωρήσει και να επιδεινωθεί. Είναι προς το συμφέρον του ασθενούς να διατηρήσει την ασθένεια σε ύφεση για μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποφευχθεί η επόμενη εμφάνιση πλακών σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Τα προληπτικά μέτρα θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτό το έργο:

 • Είναι απαραίτητο να φροντίσετε για την καθαριότητα του δέρματος των χεριών.
 • Πρέπει να τηρείτε τη σωστή διατροφή και να εγκαταλείψετε τις κακές συνήθειες.
 • Είναι απαραίτητο να λαμβάνετε τακτικά σύμπλοκα βιταμινών για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα.
 • Μην εκθέτετε τα χέρια σας σε χημικά.

Εάν ένα άτομο δεν παραβιάσει αυτούς τους κανόνες, τότε η ψωρίαση δεν θα τον ενοχλήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.