Ψωρίαση: πρώιμο στάδιο

Μια πολύπλοκη συστηματική ασθένεια που σχετίζεται με δερματικά προβλήματα ονομάζεται ψωρίαση. Το αρχικό στάδιο της νόσου δεν διαφέρει σε ορισμένα συμπτώματα. Η θεραπευτική θεραπεία δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα εάν πραγματοποιηθεί εγκαίρως. Οι γιατροί σημειώνουν ότι σε ένα υγιές άτομο, ο κυτταρικός θάνατος εμφανίζεται μετά από ένα μήνα. Ένας ασθενής με ψωρίαση έχει μειωμένο χρόνο ανανέωσης του δέρματος, δηλαδή αρκετές ημέρες.

Εκδηλώσεις ψωρίασης στους αγκώνες

Πώς φαίνεται το αρχικό στάδιο της ψωρίασης, φωτογραφία

Ψωρίαση ερυθρότητα και απολέπιση στο χέρι

Παρά το γεγονός ότι η ασθένεια δεν είναι μεταδοτική, οι ασθενείς παρατηρούν εντυπωσιακή βλάβη στο δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά. Οι κόκκινες εκρήξεις είναι ορατές στην επιδερμίδα, αρχικά είναι μικρές. Μετά από λίγο, οι βλατίδες, άλλαξαν περιοχές μιας ελαφριάς σκιάς που προεξέχουν πάνω από το δέρμα, σχηματίζονται στο σημείο της φλεγμονής. Στο πάνω μέρος τους υπάρχουν ασημένιες ζυγαριές ή πλάκες.

Στην αρχή, οι βλατίδες δεν ενοχλούν σχεδόν τον ασθενή, σε σπάνιες περιπτώσεις χαρακτηρίζονται από φαγούρα και ελαφρά απολέπιση. Στην αρχική φάση, η πληγείσα περιοχή δεν υπερβαίνει μερικά χιλιοστά, στο μέλλον η περιοχή μπορεί να έχει μέγεθος έως και 10 cm.

Η ψωρίαση μπορεί να επηρεάσει διαφορετικά μέρη του ανθρώπινου σώματος, οπότε αξίζει να δοθεί προσοχή στα συμπτώματα σε διαφορετικά μέρη:

 • πρόσωπο. . . Η πρώιμη ανάπτυξη της νόσου υποδηλώνει την παρουσία ψωριασικών πλακών στο δέρμα γύρω από τα μάτια, τα βλέφαρα και τα φρύδια. Η περιοχή της ρινοχειρουργικής αναδίπλωσης μπορεί επίσης να επηρεαστεί σοβαρά.Ψωρίαση στο κεφάλιΣε σπάνιες περιπτώσεις, η εξάπλωση της νόσου μπορεί να εξαπλωθεί στην επένδυση του στόματος, των μάγουλων, της γλώσσας ή των χειλιών. Μερικοί ασθενείς παραπονούνται ότι οι βλατίδες επηρέασαν επίσης το περίγραμμα των χειλιών.
 • Λεπτή γραμμή. . . Μεγάλα φολιδωτά μπαλώματα που χαρακτηρίζονται από μεγάλο αριθμό ζυγών βρίσκονται σε ολόκληρη την επιφάνεια της κεφαλής. Μοιάζουν με κλίμακες στην εμφάνιση. Σε αυτήν την περίπτωση, τα μαλλιά δεν πάσχουν από την ασθένεια, η παθολογία επηρεάζει μόνο το δέρμα. Οι ασθενείς πάσχουν από φαγούρα και ξύνονται συνεχώς το κεφάλι τους. Συχνά παρατηρούνται κόκκινες κηλίδες στο λαιμό και τα αυτιά.
 • τα χέρια. . . Οι παλάμες των χεριών και ο διαγώνιος χώρος μπορεί να καλυφθούν με μεμονωμένα θηλάκια που έχουν έντονο κόκκινο χρώμα. Στην πλάτη, η εκδήλωση της νόσου εμφανίζεται πολύ σπάνια. Παρουσία παθολογίας στα δάχτυλα, παρατηρούνται προβλήματα ευαισθησίας. Η ψωρίαση συχνά επηρεάζει την πλάκα των νυχιών.
 • αγκώνας. . . Κατά την έναρξη της νόσου, ο ασθενής παρατηρεί μεμονωμένες πλάκες με κλίμακες αργύρου. Σταδιακά, εμφανίζεται εκφυλισμός και εμφανίζεται μια συνεχής περιοχή του προσβεβλημένου δέρματος.Ψωρίαση στο πόδιΗ πιτυρίδα και μια λεπτή μεμβράνη βγαίνουν εύκολα, μετά την οποία μπορείτε να παρατηρήσετε μια αλλαγή χρώματος σε ροζ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πληγείσα περιοχή μπορεί να αιμορραγεί.
 • πόδια. . . Τις περισσότερες φορές, τα πόδια και η πλάτη του ασθενούς πάσχουν από ψωρίαση, τα συμπτώματα είναι απολύτως παρόμοια με αυτά που εκδηλώνονται στους αγκώνες. Υπάρχει επίσης το σύμπτωμα της απόψυξης του αίματος παρουσία μιας συμπαγούς βλάβης.

Αιτίες της νόσου

Η ψωρίαση θεωρείται ως ανώμαλη απόκριση από τον οργανισμό σε εξωτερικά ερεθίσματα. Προκαλεί την ανάπτυξη μιας παθολογικής διαδικασίας, η οποία οδηγεί σε πολύ γρήγορη ανανέωση του δέρματος.

Πρόσφατα, έχει αναγνωριστεί ευρέως ότι η ασθένεια είναι κληρονομική. Ωστόσο, δεν βασίζεται σε έναν τύπο ασθένειας, αλλά σε αρκετούς. Ο λόγος για την ανάπτυξη της ψωρίασης μπορεί να είναι η αποτυχία των μεταβολικών διεργασιών, προβλήματα στο ενδοκρινικό σύστημα, νευρολογικές διαταραχές, εξασθενημένη ανοσία. Ωστόσο, είναι απολύτως βέβαιο ότι η παθολογία δεν είναι μεταδοτική.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για την έναρξη της νόσου, αλλά οι γιατροί έχουν θεωρίες.

Οι γιατροί δεν γνωρίζουν τις ακριβείς αιτίες της ψωρίασης

Σύμφωνα με αυτό, η ψωρίαση χωρίζεται σε δύο τύπους:

 1. Η ασθένεια κληρονομείται λόγω δυσλειτουργίας στο ανοσοποιητικό σύστημα. Μια παρόμοια μορφή βρίσκεται στους περισσότερους ασθενείς. Η διάγνωση γίνεται συνήθως σε νεαρή ηλικία, πριν από την ηλικία των 25 ετών.
 2. Η ασθένεια δεν σχετίζεται με ανοσολογικά προβλήματα και δεν μπορεί να κληρονομηθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, εμφανίζεται μετά από 40 χρόνια, η πληγείσα περιοχή είναι τα νύχια και οι αρθρώσεις.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι ασθενείς με αυτήν την ασθένεια πρέπει να αποκλείσουν την κατανάλωση αλκοόλ, γλυκών, αλμυρών και πικάντικων τροφίμων. Με την ομαλοποίηση της διατροφής, σημειώνεται βελτίωση στην κατάσταση του δέρματος. Η υπερβολική ζέστη ή κρύο μπορεί επίσης να προκαλέσει υποτροπή.

Συμπτώματα

Η ψωρίαση είναι μια συστηματική παθολογία που μπορεί να εξαπλωθεί όχι μόνο στο δέρμα ή στην πλάκα των νυχιών. Η σπονδυλική στήλη, οι αρθρώσεις, οι τένοντες, το ενδοκρινικό και το νευρικό σύστημα πάσχουν από την ασθένεια. Σημειώνεται επίσης βλάβη στον θυρεοειδή αδένα, στα νεφρά και στο συκώτι.

Η κόπωση και η μειωμένη απόδοση είναι τα πρώτα συμπτώματα της ψωρίασης

Κύρια συμπτώματα της νόσου:

 • Κατάθλιψη, απάθεια, κατάθλιψη
 • συνεχής κόπωση, μειωμένη απόδοση
 • Η γενική κατάσταση εξασθενεί.

Λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει πολύπλοκη επίδραση στο σώμα, η παθολογία αποδόθηκε σε ασθένειες ψωρίασης. Η κύρια εκδήλωση σχετίζεται με βλάβη στο δέρμα, οι βλατίδες ανοιχτού χρώματος αναπτύσσονται στην επιδερμίδα. Η πληγείσα περιοχή είναι φολιδωτή, φαγούρα και φέρνει εμφανή δυσφορία στον ασθενή.

Εάν το άνω στρώμα ενός θηλώματος, μια φλεγμονώδης περιοχή αγγίξει σκόπιμα ή αφαιρεθεί, ενδέχεται να εμφανιστούν σταγόνες αίματος.

Πρώιμη ψωρίαση σε παιδιά, φωτογραφία

Η ασθένεια μπορεί να εκδηλωθεί ακόμη και σε ένα μωρό, πρώτα απ 'όλα το εξάνθημα παρατηρείται στις πτυχές του δέρματος. Ένα παρόμοιο φαινόμενο είναι τυπικό για παιδιά κάτω των 2 ετών. Επιπλέον, η παθολογία αναπτύσσεται συχνά σε μέρη όπου εντοπίζεται επαφή με πάνες. Ψωρίαση σε παιδιάΜερικές φορές η ασθένεια συγχέεται με το εξάνθημα της πάνας, αλλά, αντίθετα, στην ψωρίαση, οι παθολογικές περιοχές έχουν έντονα όρια και ελαφρύτερο χρώμα.

Τα παιδιά άνω των 2 ετών έχουν ήδη τον ίδιο τύπο θηλωμάτων με τους ενήλικες. Οι προβληματικές περιοχές χαρακτηρίζονται από απολέπιση, η παθολογία επηρεάζει συχνά τα άκρα. Το τριχωτό της κεφαλής προσβάλλεται σε μεγαλύτερη ηλικία, παρόμοια προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν σε ένα παιδί μετά από 10 χρόνια. Από αυτήν την περίοδο, τα συμπτώματα είναι εντελώς παρόμοια με τις εκδηλώσεις της ψωρίασης σε ενήλικες.

Οι περισσότερες περιπτώσεις ψωρίασης σε ένα μωρό εμφανίζονται μετά τη μετάδοση μιας λοίμωξης σταφυλιού.

Πώς να θεραπεύσετε

Όταν ανιχνεύεται ψωρίαση πρώιμου σταδίου, η κύρια θεραπεία δεν απαιτείται πάντα. Συχνά οι ειδικοί περιορίζονται σε προληπτικά μέτρα.

Κρυοθεραπεία για ψωρίαση

Για να αφαιρέσετε τις εκδηλώσεις των δερματικών παθήσεων, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες τεχνικές:

 • Η κρυοθεραπεία είναι μια μέθοδος έκθεσης στο κρύο σε μια παθολογική περιοχή.
 • Plasmapheresis - καθαρισμός της σύνθεσης του αίματος.
 • Θεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολία - Ο ασθενής λαμβάνει βραχυπρόθεσμες συνεδρίες που είναι παρόμοιες με τη μετάβαση σε σολάριουμ. Προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, συνταγογραφείται ο διορισμός ειδικών πόρων (θεραπεία PUVA).

Πρέπει να σημειωθεί ότι απαγορεύεται η αυτοθεραπεία με υπεριώδες φως. Λόγω του γεγονότος ότι ο υπολογισμός της δοσολογίας μπορεί να είναι λανθασμένος. Σε τελική ανάλυση, μια μικρή δόση είναι φάρμακο και η υπέρβασή της μπορεί να επιδεινώσει τη διαδικασία. Οι ίδιες συστάσεις ισχύουν για την ηλιοθεραπεία.

Σήμερα είναι αδύνατο να απαλλαγούμε εντελώς από την ασθένεια. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το σώμα διατηρεί τη μνήμη της μεταδιδόμενης νόσου, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί παρουσία προκλητικών παραγόντων. Λόγω του γεγονότος ότι η υποτροπή συμβαίνει συχνά απροσδόκητα, οι ασθενείς πρέπει να εγγραφούν σε δερματολόγο.

Οικιακές θεραπείες

Εάν ο ασθενής δεν έχει συνεχιζόμενη διαδικασία, είναι δυνατόν να σταματήσετε τα συμπτώματα χωρίς τη βοήθεια επίσημου φαρμάκου. Υπάρχουν συνταγές που μπορούν να απαλλαγούν από την ψωρίαση όταν υπάρχει αρχικός βαθμός.

Πώς να ξεπεράσετε την ασθένεια χρησιμοποιώντας λαϊκές συνταγές:

 1. Για να πάρετε το βάλσαμο θα χρειαστείτε 20 αυγά κοτόπουλου από κότες. Το προϊόν μαγειρεύεται εντός 15 λεπτών μετά το βρασμό. Μόνο ο κρόκος χρειάζεται από το αυγό, ζυμώνεται σε ομοιογενή πολτό. Η τελική μάζα τηγανίζεται καλά σε ένα τηγάνι χωρίς την προσθήκη λαδιού.Ο χυμός φικελίνης χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ψωρίασηςΗ φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή καθώς οι κρόκοι θα πρέπει να σιγοβράσουν για περίπου 45 λεπτά. Το μείγμα απομακρύνεται από τη σόμπα και συμπιέζεται με ένα πανί δύο φορές την ημέρα, το συμπιεσμένο λάδι λιπαίνει τις προβληματικές περιοχές.
 2. Τα θηλάκια υποβάλλονται σε επεξεργασία με φρέσκο χυμό σελαντίνης. Αυτός ο χειρισμός πραγματοποιείται όλο το καλοκαίρι, είναι δυνατόν να επαναληφθούν αρκετές εποχές.
 3. Για να πάρετε μια σύνθετη αλοιφή, πρέπει να πάρετε 10 γραμμάρια στερεού ελαίου, 30 γραμμάρια φρέσκο μέλι, 50 γραμμάρια πίσσας σημύδας, 10 γραμμάρια βορικού οξέος και ιχθυελαίου, καθώς και πρωτεΐνη από ένα αυγό κοτόπουλου. Το μείγμα αποθηκεύεται σε σκοτεινό μέρος και οι βλατίδες λερώνονται καθημερινά.